Zdrowa pasta twarogowa na kanapki




 Po świątecznym obżarstwie w końcu nadszedł czas na rozsądne odżywianie. A że najważniejsze w ciągu dnia jest śniadanie, postanowiłam się na nim skupić. Musi być sycące i na długo zapewnić energię. Dlatego moja propozycja na dziś to kanapki z wielozbożowego chleba z pyszną pastą z twarożku, marchewki i szczypiorku. Nabiał dostarczy energii, a marchew i szczypiorek zadbają o zdrowie i ładną cerę.

Potrzebujemy:
- 250 g chudego twarogu
- 3-4 łyżki startej marchewki
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki mleka 1,2 %
- sól, pieprz
- pieprz cytrynowy

Przygotowanie:
 Twaróg rozdrabniamy widelcem. Dodajemy mleko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Szczypiorek myjemy, suszymy i bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do twarogu razem ze startą marchewką i porządnie mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy do chleba jako pastę lub samodzielną przekąskę.

Komentarze