Croissanty z camembertem, szynką szwarcwaldzką i konfiturą żurawinową
Potrzebne nam:
- 2 croissanty
- 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
- pół serka camembert
- żurawina do mięs
- masło
Przygotowanie:
Croissanty przekrawamy na pół, pozostawiając kawałek nie przekrojony. Smarujemy obie części masłem. Na dolną część każdego nakładamy 2 plasterki szynki, 4 cienkie plasterki camemberta i 2 łyżeczki żurawiny, przykrywamy drugą połówką. Podajemy w towarzystwie kawy lub ulubionego soku.
Nie myślcie, że zapomniałam o Tłustym Czwartku - co to, to nie. Zbieram siły na pączki. Oczekujcie nieoczekiwanego. Coś mi się wydaje, że po tym miesiącu potrzebne mi będą ćwiczenia. To niewątpliwie najsłodszy miesiąc od dawna ;)
Koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/