czwartek, 5 marca 2015

Krajanka z ciasta francuskiego




Ostatnio wolne dni mijają mi w strasznym pośpiechu. I tak bardzo, jak chciałabym upiec coś smacznego, tak bardzo nie mam na to czasu. Wczoraj po całym dniu w biegu miała mnie odwiedzić koleżanka, więc wypadało coś przygotować. Postawiłam na smaczną i błyskawiczną przekąskę - krajankę z ciasta francuskiego. Do tego gorąca czekolada z cynamonem i jesteśmy w raju. Przepis banalny, wykonanie zajmuje raptem 5 minut, później wystarczy pilnować piekarnika.



Potrzebne nam:
- opakowanie ciasta francuskiego
- jajko
- cukier

Przygotowanie:
Ciasto rozkładamy na stolnicy i tniemy w romby. Układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 10 minut. Ot cała filozofia ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.