Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym





 Pyszne i szybkie babeczki, w sam raz na sylwestra. Wystarczy kilka składników i 10 minut w kuchni, by powstał smaczny imprezowy deser. Robione na szybko, byleby zdążyć dziś z przepisem dla Was. To co, skusicie się?

Potrzebne nam:
- 200 g serka mascarpone
- 100 g czekolady mlecznej
- 80 g czekolady z nadzieniem migdałowo-pomarańczowym
(użyłam jednej z testowanych przeze mnie czekolad z Biedronki. Jeśli nigdzie nie znajdziecie takiej czekolady, możecie zastąpić ją mleczną i dodać więcej soku z pomarańczy.
- sok z połowy pomarańczy
- 12 gotowych kruchych babeczek
- różne posypki do ozdoby

Przygotowanie:
 Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy dodając po trochu sok z pomarańczy. Następnie dodajemy po trochu rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, po każdej porcji miksując. Gdy składniki się połączą, przekładamy krem do szprycy cukierniczej i napełniamy korpusy babeczek. Wierzch dekorujemy różnymi posypkami. Gotowe babeczki wkładamy na godzinę do lodówki, żeby krem stężał.


Komentarze