Razowe spaghetti z sosem serowo-brokułowym i szynką
Kochani, znów to robię. Znów każę Wam czekać prawie tydzień na jakikolwiek post... Ostatni tydzień był dość ciężki - poszukiwania nowej pracy, gdy jeszcze się pracuje, mogą człowieka całkowicie wyczerpać. Niemniej jestem bardzo zadowolona z efektów tych poszukiwań. Nie chcę zapeszać, ale chyba w końcu znalazłam pracę idealną. Wszystko okaże się pod koniec tygodnia.
A póki co mam dla Was makaron z prostym w przygotowaniu sosem. Pyszne i sycące danie dla osób, które nie mają czasu siedzieć w kuchni. Dla tych, którzy (tak jak ja) cały tydzień spędzili żywiąc się jogurtami i zbożowymi batonikami, przeplatanymi czasem przez poczciwą kanapkę.
Potrzebne nam (dla 2 osób):
- pół opakowania makaronu razowego (spaghetti)
- małe opakowanie śmietany 12%
- cały brokuł
- 15-20 dag szynki konserwowej dobrej jakości
- 100 g serka topionego o wyrazistym smaku
- sól
- pieprz
- odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją z opakowania. Brokuł podzielić na małe różyczki i blanszować max 2-3 minuty. Śmietanę przelać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu razem z podzielonym na mniejsze części serkiem topionym. Dodać różyczki brokułów oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Gotować co chwila mieszając do rozpuszczenia serka. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać gorące.
Komentarze
Prześlij komentarz
Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.