Kruche babeczki z musem łososiowym




 Kilka składników i zaledwie 5 minut w kuchni - tylko tyle potrzebujesz, żeby przygotować tę fantastyczną przekąskę. Musem łososiowym możesz wypełnić korpus kruchej babeczki. Możesz go też podać na kawałkach pumpernikla, grzankach lub krakersach. Pełna dowolność. Ja preferuję takie mini-babeczki, akurat na dwa kęsy. Są niezastąpione podczas domówki, a ozdobione czerwonym kawiorem będą święcić triumfy również podczas eleganckich bankietów.

Potrzebne nam (na 18 mini-babeczek):
- 18 małych korpusów do kruchych babeczek
- 270 g serka typu almette
- 150 g łososia wędzonego na zimno (u mnie z koperkiem)
- pieprz cytrynowy
- szczypta soli

Przygotowanie:
Łososia rwiemy na mniejsze kawałki, mieszamy z serkiem i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i odrobiną soli, dokładnie mieszamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Możemy dodać trochę świeżego koperku lub ozdobić babeczki kawiorem.



Komentarze