Energetyczna kasza manna




 Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Temperatury spadły poniżej zera, wiatr ostro siecze skórę. W takich warunkach powinniśmy jeść gorące, dosyć kaloryczne potrawy, które pomogą nam uporać się z zimnem. Dziś mam dla Was przepis na pożywne śniadanie, które zapewni Wam energię na długi czas. Jego przygotowanie zajmie Wam jedynie chwilę. Kasza manna, żurawina, migdały... czujecie klimat? Przepis bardzo prosty, każdy sobie z nim poradzi.


Potrzebne nam (na 1 porcję):
- szklanka mleka
- 5 łyżek kaszy manny
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki sparzonych migdałów
- 3-4 łyżki czekoladowo-rumowego syropu barmańskiego

Przygotowanie:
 Mleko podgrzewamy w małym rondlu. Do ciepłego dodajemy syrop barmański i kaszę manną. Całość podgrzewamy cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gdy kaszka zrobi się gęsta, przekładamy ją do miski. Posypujemy żurawiną i posiekanymi migdałami.


Komentarze