Kottbullar w sosie śmietanowo - musztardowym
Potrzebne nam: Do sosu:
- 50 dag mielonego mięsa mieszanego - 12 dag kwaśnej śmietany
- cebula - 3 łyżki musztardy
- jajko - 3 łyżki masła
- czerstwa bułka - łyżka posiekanego koperku
- 250 ml mleka -sól i pieprz
- łyżeczka musztardy (ja użyłam czosnkowej)
- sól, pieprz, mielone ziele angielskie, majeranek
- masło do smażenia
Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Odcisnąć bułkę, wyrobić z nią mięso. Dodać jajko, cebulę oraz musztardę i znowu wyrobić. Doprawić solą, majerankiem, pieprzem i zielem angielskim., dokładnie wymieszać. Z masy uformować małe kulki. Klopsiki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Przyrządzić sos. Roztopić masło na małym ogniu i połączyć z musztardą. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem i dodać koperek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.