Caprese idealne





Dzisiaj mam dla Was coś dla dbających o sylwetkę. Sezon wakacyjnych wyjazdów już się zaczął, więc warto zadbać o dużą porcję warzyw i owoców w jadłospisie. W końcu chyba nie chcemy na plaży oglądać piwnych brzuszków naszych panów i fałdek uciekających spod naszych super modnych strojów kąpielowych? 😉

Składniki (na dwie porcje):
– 300 g pomidorków czereśniowych
– 150 g mini mozzarelli
– łyżka oliwy z oliwek extra virgin
– kilka listków bazylii
– sól morska lub himalajska
Przygotowanie:
Pomidorki myjemy, suszymy i kroimy na połówki. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również dzielimy na połówki. Umyte i osuszone listki bazylii szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy z solą oraz oliwą. Tak przygotowaną sałatkę można dodatkowo udekorować całymi listkami bazylii.

Komentarze