Lody truskawkowe na jogurcie
Potrzebne nam:
- 450 g mrożonych truskawek
- 800 ml jogurtu naturalnego (dobrze, jeśli jest gęsty)
- kilka łyżek soku z cytryny
- 2-3 łyżki miodu wielokwiatowego
*dodatkowo
Do przygotowania deseru z lodami możecie użyć posypek, czekolady, bitej śmietany, świeżych owoców. Całkowita dowolność przy komponowaniu zestawu :)
Przygotowanie:
Truskawki zostawiamy na chwilę w temperaturze pokojowej, żeby łatwiej je było zmiksować. Na pół rozmrożone wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem, miodem i sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Można dodać do środka mrożone maliny lub jagody, by dodatkowo podkręcić smak lodów. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika, zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika na 4-5 godzin. Po tym czasie cieszymy się domowymi, w pełni naturalnymi lodami :)
Muszę je zrobić! Jestem bardzo ciekawa jak smakują takie domowe lody :)
OdpowiedzUsuńwww.missplanner.pl
Jeśli jako dziecko lubiłaś makaron z truskawkami, to w tych lodach się zakochasz :)
Usuń