Zawijaski z serem i boczkiem
Potrzebne nam (dla 2 osób):
- 6 długich parówek
- 6 plastrów sera żółtego (ja użyłam Złotego Mazura)
- 12 plastrów wędzonego boczku
- łyżka oleju
- pieprz, tymianek, czosnek i chilli
Przygotowanie:
Każdą parówkę rozcinamy głęboko wzdłuż, tak by powstała kieszonka na ser. Plastry sera kroimy na cieniutkie paseczki i wypełniamy nimi rozcięcia. Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju słonecznikowego i rozprowadzamy po dnie, po czym układamy w naczyniu gotowe zawijaski. Doprawiamy je pieprzem, tymiankiem, czosnkiem i chilli. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.