wtorek, 12 listopada 2013

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem




 Kolacja powinna być lekka i pożywna. Może to być na przykład kanapeczka z czymś smacznym. Idealną alternatywą dla nudnych wędlin i serów jest domowa pasta do smarowania. Możemy ją przyrządzić prawie ze wszystkiego i zrobić z nią kanapki. Pasta jajeczna jest wielkim przebojem w moim domu rodzinnym. Mama robi ją bardzo często, a my z wielkim apetytem pochłaniamy ją w kilka chwil. Jest to rzecz bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna i pożywna. idealnie smakuje ze świeżą bułeczką lub z pumperniklem.

 Potrzebujemy:
- 8 jajek
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Przygotowanie:
 Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorup i studzimy. Zimne kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do jajek. Składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy ze świeżym pieczywem. Ja proponuję podanie z pumperniklem i plasterkami rzodkiewki. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.