Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem
Potrzebne nam:
- około 500 g miąższu z arbuza bez pestek
- szklanka gruszecznika (u mnie zawsze Warka Perry)
- 1-1,5 łyżeczki cukru pudru
- 2-3 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Arbuza miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Co 20-30 minut wyjmujemy pojemnik i za pomocą widelca kruszymy lód na kryształki. Deser jest gotowy po około 1,5 godziny. Gotowy przekładamy do miseczek. Podajemy udekorowany plasterkiem cytryny i skropiony gruszecznikiem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.