Grzane wino z miodem i malinami
Potrzebne nam (na 1 dużą lub 2 małe porcje):
- 400 ml słodkiego, czerwonego wina
- 2 cząstki pomarańczy
- 1,5 czubatej łyżeczki miodu lipowego
- 3 łyżki soku z malin (domowej roboty)
- duża szczypta przyprawy korzennej
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Wino wlać do garnuszka, dodać miód i przyprawy i podgrzewać. Do ciepłego wina dodać sok z malin i pozostawić jeszcze na chwilę na ogniu, tak żeby było gorące. Cząstki pomarańczy obrać z błon, pociąć na mniejsze kawałki i wrzucić do dużego kubka lub specjalnej szklaneczki. Zalać gorącym winem. Pić od razu, uważając, by się nie poparzyć.
Komentarze
Prześlij komentarz
Kochani, bardzo się cieszę, że tu jesteście i zostawiacie po sobie ślad. To daje ogromną motywację do pracy nad sobą i starania się jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że spodobało Wam się na moim blogu i że zostaniecie na dłużej, by razem ze mną współtworzyć to miejsce.