Jaglany pudding czekoladowy
Jeśli tak jak ja masz już dość kanapek na śniadanie, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kremowy pudding i świeże owoce łączą się tu w harmonijną całość. Nie lubisz ostrych przypraw? Zastąp chilli wanilią lub cynamonem.
Potrzebne nam (na 2 porcje):
- 60 g (4 łyżki) kaszy jaglanej
- 3/4 szklanki mleczka ryżowo-migdałowego
- czubata łyżeczka gorzkiego kakao
- 2-3 kostki gorzkiej czekolady
- łyżka miodu lub brązowego cukru
- szczypta soli morskiej
- szczypta chilli
*Dodatkowo:
- owoce sezonowe
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przekładamy do garnuszka z mlekiem, dodajemy resztę składników i podgrzewamy do czasu aż czekolada się rozpuści. Wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Tak przygotowany pudding przekładamy do miseczek i ozdabiamy owocami.
Tip: Pudding jest pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno, więc możecie go przygotować wieczorem jeśli rano brakuje wam czasu na przygotowanie śniadania.
To musi być pyszne! <3
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie w wolnej chwili :)
https://artmusicwritelife.blogspot.com/
Dzięki temu puddingowi przekonałam się do fit deserów. Polecam spróbować :)
UsuńMniam, uwielbiam dania z kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńJa się powoli coraz bardziej przekonuję :)
Usuńjuż od dawna mam zamiar coś zrobić z kaszą jaglaną, może skorzystam z tego przepisu ;)
OdpowiedzUsuńPolecam, ten pudding jest naprawdę świetny :)
UsuńTakie desery, to ja uwielbiam 🙂 na pewno wypróbuję, bo wygląda obłędnie
OdpowiedzUsuńPolecam, naprawdę warto :)
UsuńNie pomyślałbym, że w ten sposób można wykorzystać tę kaszę , a nie powiem bardzo ją lubię ;)
OdpowiedzUsuńSama dopiero odkrywam słodkie dania z wykorzystaniem tej kaszy. W planach mam jeszcze jagielnik :)
UsuńŚwietny pomysł, żeby też i dzieciom przemycić kaszę. :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie! Zwłaszcza, że kaszy praktycznie nie czuć :)
Usuń