Sałatka pieczarkowo - jajeczna




 Uwielbiam połączenie jajek z pieczarkami, dlatego postanowiłam zrobić sałatkę, na którą przepis zdradziła mi babcia. Potrzeba tylko 4 składników, by nasza sałatka była gotowa. Żadnych wielkich kosztów, a w efekcie mamy pyszne i syte danie kolacyjne.



Potrzebne nam:
- 4 jajka
- 45 dag pieczarek
- 3 łyżki majonezu
- pół pęczka szczypiorku
- pieprz
- przyprawa uniwersalna
- sól
- łyżka oleju
- 2-3 łyżki masła

Przygotowanie:
 Pieczarki oczyścić, umyć i wysuszyć. Pokroić w pół-plasterki i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Podsmażyć z odrobiną przyprawy uniwersalnej i pieprzu. Jajka ugotować na twardo, po czym ostudzone obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z pieczarkami, majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze